Saturday, April 24, 2010

Alustava asialista

Asialista:

Tulovero vapautus alle 10.000 euron vuosipalkasta ja ylimenevästä osuudesta tasa-verotus, näin poistetaan verotuskuopat jossa ”lisä palkka nostaa veroa joka vähentää nettotuloa”

Vanhustenhuollon täysiuudistus joka tähtää inhimillisempään elämään, vanhusten yhteiseen toimintaan, pienryhmä asumiseen jossa vanhukset yrittävät mahdollisimman paljon auttaa toisiaan, pysyä itsenäisinä mutta yhteisössä.

Koulutus uudistus, suurempi vapaus lukiokoulutuksessa valita oma koulutuksen orientaatio, pienempi määrä pakollisia kursseja per aihe mutta suurempi määrä pakollisia syventäviä jonka aiheen oppilas saa valita.

Vähitellen luopuminen kaksikielisyydestä. Ruotsinkielelle alueellisen vähemmistökielen suojattu asema. Saamen sekä Venäjänkielen aseman parantaminen.

Yliopisto uudistus jossa vaatimuksena sisäänpääsykokeiden ylläpitäminen ja vaatimus siitä että yliopistoon on oltava mahdollista päästä pelkällä pääsykokeella.

Sosiaaliturvan sitominen suomen kansalaisuuteen, sosiaaliturvan poistaminen muilta kuin suomen kansalaisilta muissa kuin hätätapauksissa.

Ulkomaanavun uudelleen arviointi. Valtion ulkomaanavun budjetin vähentäminen ja siirtäminen yksityisten ihmisten vastuulle. Valtion tehtävä ei ole olla kansan omatunto.

Valtion verotuksen sekä kulujen huomattava karsiminen, valtiovallalla ei ole oikeutusta, tietämystä eikä velvollisuutta määritellä moraalia, kulttuuria tai hyväksyttävää sosiaalista toimintaa. Kulttuurin luominen on yksityisten ihmisten ja yhteisöiden asia.

Peruspalkka sidottuna keskipalkkaan koko maan tasolla. Indeksin mukaisella korotuksella tai laskulla talouden kehittymisen mukaisesti. Koko on oltava noin 500–700 euroa. Maksettava jokaiselle kansalaiselle joka kuukausi riippumatta taloudellisesta tilanteesta.

Asepalvelus perustuttava laajaan reserviin mutta vapaaehtoisuus pohjalla. Käytännössä nykyinen järjestelmä mutta hakemalla saa vapautuksen. Jalkaväen koulutuksen ja aseistuksen uudistaminen ja kehittäminen, raskaan kaluston kuten ilmavoimien kaluston vähentäminen modernin sissisodan periaatteen mukaisesti.

Jätteidenpolton, tuulivoiman, vesivoiman sekä aaltovoiman kehittäminen ja laajamittainen käyttöönotto. Uuden ydinvoiman rakentamisen pysäyttäminen kunnes neljännen sukupolven reaktorit ovat mahdollisia.

Kierrätyksen sekä jätteidenpolton kehittäminen.

Mielenterveyshoidon huomattava parantaminen.

Suora demokratia, kansanäänestykset, äänestyspiirien lakkauttaminen, Ahvenanmaalle erityisasema yhden edustajan erityismuodossa sekä Saamelaiskäräjien mahdollisuus valita yksi edustaja.

Holhousyhteiskunnan vähentäminen. Moraalisten lakien vähentäminen. Seksuaalivähemmistö pareille samat oikeudet kuin heteropareille.

Eutanasian laillistaminen terminaalipotilaille joilla on suomen kansallisuus ja kyky tehdä itsenäisiä päätöksiä.

Suuren osan huumeista, yms toiminnan laillistaminen. Kevyiden ja keskikevyiden huumeiden asteittainen laillistaminen, verottaminen.

Valtion ja kirkon suurempi erottaminen. Uskonnollisille yhteisöille suora tuki valtiolta jäsenmäärän perusteella. Myös muille uskonnollisille, uskonnottomille ja henkisille yhteisöille mahdollisuus suoraan tukeen jäsenmäärän perusteella.

Mahdollisimman kattava lakiuudistus jossa yritetään kirjoittaa laki selkokieliseksi, lyhyeksi ja kattavaksi. Liiallinen paisuminen laissa aiheuttaa lain katoamisen kansalaisten ymmärryksen ulkopuolelle joka on äärimmäisen epäsuotavaa.

Suomessa asuvan tai oleskelevan ulkomaalaisen välitön karkottaminen vakavasta tai väkivaltaisesta rikoksesta.

Jos henkilö jolla on pakolaisstatus, erityissuojelu tai muu vastaava, vierailee maassa josta on alun perin paennut, on status mitätöitävä välittömästi.

Digitaalisen äänestyksen estäminen, tietoturva, valvonta ja muista syistä on digi-äänestystä syytä hidastaa tai suoraan lopettaa.

Hätäpalveluiden saatavuuden, pätevyyden ja nopeuden huomattava parantaminen. Poliisin, palokunnan, sairaanhoito, ambulanssi yms muiden resurssien huomattava korottamien. Tavoitteena saada taajama alueella apua korkeintaan 15 minuutissa. Mielellään noin 5ssä.

Poliisin katupartioiden lisääminen, sekä vartiointiyritysten toiminnan vähentäminen.

Kansalaisiin kohdistuvan valvonnan vähentäminen. Oikeus ilmaista mielipiteensä mistä tahansa asiasta ilman tuomion tai syytteen mahdollisuutta. Puheen on oltava demokratiassa vapaata.

Netin avoimuuden ja mahdollisuuden anonymiteetin suojaaminen.

Julkisen liikenteen parantaminen, halventaminen ja nopeuttaminen.

Perustulo tultava valtion budjetista mutta henkilöstökulut liittyen tähän kunnan budjetista.

Sossun, Kelan sekä Työvoimatoimiston palveluiden yhdistäminen.

Irtisanomissuoja kuntauudistuksessa kunnanjohtajille sekä muille vastaaville henkilöille lyhennettävä. Sekä valtion on painotettava että kuntauudistus on budjetin tasaamisen vuoksi tehtävä joko vapaaehtoisesti. Jos näin ei tapahdu voi valtio tarpeen tullen hallinnollisen uudistuksen sekä budjetin tasaamisen vuoksi kirjoittaa uusiksi suomen kuntarakenteet.

Rikosoikeudellinen vastuu sekä äänestysikä samaan ikään. Demokratiassa ei ole asiallista tuomita kansalaista ilman että kansalainen on saanut äänestää laista jolla hänet tuomitaan. Jos ihmisen voidaan ajatella olevan tarvittavan kypsä tuomittavaksi rikoksesta on hän myös varmasti tarvittavan kypsä äänestämään.

Maataloustukiaisten lakkauttaminen mutta korvaavasti huomattava lasku viljelyn välillisiin kuluihin, työ, kuljetus, lannoitus, ALV yms.

Prostituution laillistaminen, organisointi, ammattikunta sekä laillinen turva, oikeus kieltäytyä, oikeus fyysiseen suojeluun yms. Prostituutio on moraalinen ongelma, ei rikoslaillinen ongelma. Kahden aikuisen täysivaltaisen ihmisen keskenään tekemä sopimus palvelusta, joka ei suoraan uhkaa kummankaan henkeä ei voida laillisesti tuomita.

Vaihtoehtohoitojen saatavuus on oltava esteetön, valtio ei saa estää yksityisen kansalaisen oikeutta päättää omasta hoidostaan.

Kunnanhallituksen sekä kunnanvaltuuston yhdistäminen samaksi instanssiksi ja kunnanhallitusten valitseminen kunnanvaltuustoon äänestetyistä edustajista. Kunnanjohtajaksi joko eniten ääniä saanut kunnallisvaali ehdokas tai erillinen samanaikainen äänestys kunnanjohtajan paikasta.

Suomen valtion tehtävä on toimia Suomen kansan edun ajajana. Suomi on itsenäinen kokonaisuus jossa valta kuuluu suomen kansalle ja tätä valtaa käyttää suomen hallitus ja eduskunta. Euroopan Unionin valta Suomessa perustuu suomen kansan hyväksynnälle ja jos EU:n toiminta Suomessa on Suomen kansan etujen vastaista on Suomen hallituksella sekä eduskunnalla velvollisuus irtautua tästä sopimuksesta.

No comments: