Tuesday, March 23, 2010

Lista lyhyitä ehdotuksia suomelle.

Lista lyhyitä ehdotuksia suomelle.

1.       Lisää jätteenpolttoa ja kierrätystä.

2.       Lisää tuulivoimaa

3.       Täyskielto GMO ruualle ja eläimille GMO rehulle

4.       Kansalaispalkka

5.       Tasavero yli 20.000 euron vuosituloista

6.       Maataloustukiaisten poisto ja korvaaminen maatalous verotuksen laskemisella

7.       Eläinten oikeuksien parantaminen, tarhaeläinten valvontaan vapaaehtoisjärjestö

8.       Vanhustenhuollon kokouudistus, lääkityksen vähentäminen, aktiviteetin parantaminen ja lisääminen, hoitajien seulonnan, koulutuksen ja motivaation tason parantaminen.

9.       Mielenterveyshoitojen, erityisesti laitoshoito paikkojen lisääminen.

10.   Vakavista uusiutuvista väkivaltarikoksista tuomittujen elinkautisen armahtamattomuuden lisääminen lakiin.

11.   Koulutus mahdollisuuksien lisääminen vankiloissa.

12.   Kaksikielisyyden alasajo alueilla jossa ruotsinkielisten osuus alle 5% tai alle 100 asukasta. Virkamies ruotsin poistaminen ja ruotsille alueellisen vähemmistökielen asema.

13.   Saamen kielen, kulttuurin ja taloudellisen tilanteen parantaminen.

14.   Koulutusuudistus. Enemmän avointa keskustelua, kokeilua, pienemmät ryhmät, enemmän vapaaehtoisia aineita ja vähemmän pakollisia. Lukion kokonaiskurssimäärä voidaan korottaa mutta oppilaat saavat itse valita suuremman osan kursseistaan.

15.   Kirkon ja valtion erottaminen.

16.   Puolustusvoimien uudistus, vapaaehtoisuuspohja laajalla reservillä ilman palkkaa. Keskittyminen korkeammin koulutettuun, motivoituneeseen kevyeen jalkaväkeen.

17.   Valtion byrokratian vähentäminen, yritys pienentää verotustaakkaa leikaten kulttuuri, ulkomaanapu, byrokratia, maanpuolustus, sosiaalietuuksista. Leikaten saatu raha kohdistettava matalapalkkaisen verotuksen keventämiseen tai kokonaiseen poistamiseen.

18.   Ulkomaan avun osuus budjetista leikattava yli 90llä prosentilla seuraavassa viidessä vuodessa. Raha käytettävä pääosin mikrolainoihin, jolloin yhden vuoden aikana käytetty miljardi euroa voidaan pitää kierrossa vuodesta toiseen.

19.   Valtiolle annettava oikeus ostaa tai myydä osakkeita. Hyvänä talouden aikana on valtion syytä myydä omistustaan ja kartuttaa rahavarastoa ja maksaa velkaa pois. Huonona aikana on valtion syytä ottaa velkaa, käyttää rahavarastoaan ja arvioida PK yritysten tulevaisuuden näkymiä ja ostaa osakkeita suomalaisista yrityksistä.

20.   Koko suomea ei ole tarvetta pitää asutettuna.

21.   Kuntauudistuksen aiheuttama kaksoispalkkausjärjestelmä jossa hyvän irtisanomissuojan takia on mahdotonta irtisanoa kunnan virkamiehiä, on purettava.

22.   Valtion on kyettävä pakottamaan kuntauudistuksiin.

23.   Kyttäys, valvonta ja kansalaisoikeuksien supistamisen on loputtava.

24.   Demokratia uudistus on toteutettava, suorien kansanäänestysten lisääminen

25.   Täysi-ikäisyyden laskeminen 16 ikävuoteen

26.   Rikosoikeudellisen ikärajan laskettava 13 ikävuoteen

27.   Presidentin, pääministerin ja eduskunnan puhemiesten asemat yhdistettävä kahdeksi asemaksi kolmen sijaan. Toinen on hallituksen johtaja joka on eduskunnan valitsema ja toinen on kansan valitsema presidentti. Presidentin tehtävä on kuvastaa mitä halutaan, eduskunnan miten tämä halutaan toteuttaa.

28.   Kansanedustajien määrä laskettava 200sta korkeintaan 150. 50-100 lähempänä sopivaa.

29.   Kaikille valtion, kunnan, virkamiesten, konsulttien tai muiden veronmaksajien rahoilla eläville valtion työntekijöiden palkan katoksi laitettava matemaattinen keskipalkka eli BKT per asukas + 50% (suomessa vuonna 2008 51.062 dollaria per asukas eli maksimi olisi 76.539 dollaria vuodessa)

30.   Pätkätyön helpottaminen vahvasti sidottuna kansalaispalkkaan jolloin koko palkka jää käteen ennen kuin vuosipalkka on noin 50% bkt per asukas eli noin 20.000 euroa vuodessa jolloin ylimenevästä osuudesta lähtee tasavero

31.   Valtavan nuorisotyöttömyyden ja pahoinvoinnin korjaamiseksi kansalaispalkka, pätkätyö, sosiaaliuudistus, eläkeiän laskeminen asteittain ja siten työpaikkojen vapauttaminen. Suomessa ei ole, ja todennäköisesti ei meidän elinaikana tule työvoimapulaa muuten kuin harvoilla aloilla ja lyhytkestoisesti.

32.   Työviikon lyhentäminen asteittain neljään päivään tai kuuteen tuntiin per päivä.

33.   Kaikin tavoin on helpotettava kohoamista köyhästä luokasta keskiluokkaan.

No comments: